تبلیغات

رتبه سنج گوگل

رتبه سنج گوگل

مقالات علوم دامی - تغییر جیره و کاهش استرس حرارتی گاوهای شیری
 
مقالات علوم دامی

کاهش استرس حرارتی گاوهای شیری با متعادل کردن جیره

روح الله نورمحمدی

کارشناس علوم دامی

چکیده

ایجاد بیش از حد فشار حرارتی بر گاو در اثر درجه حرارت و رطوبت بالای محیط، موجب استرس حرارتی در گاوها می شود. در طی استرس حرارتی، مصرف خوراك ۸ تا ۱۲٪ یا بیشتر كاهش می یابد. این كاهش مصرف خوراك، موجب كاهش تولید اسید چرب فرار در شكمبه شده و در نتیجه تولید كاهش می یابد. كاهش مصرف علوفه، تركیب شكمبه را تغییر می دهد و موجب اسیدوز و كاهش یافتن مقدار چربی شیر  می گردد. علوفه ها نسبت به جیره ی غلات گرمای بیشتری تولید می كنند، در نتیجه به كاهش مصرف خوراك كمك  می نمایند. جهت رفع كردن این مشكل، در طول تابستان باید علوفه ی با كیفیت بالا تغذیه شود. بنابراین به جیره نگهداری نیاز كمتری می باشد. احتیاج انرژی گاو برای شیردهی غیر قابل تغییر بوده و نیازهای انرژی گاو برای نگهداری در سرما افزایش می یابد. از این رو مصرف ممتد مواد مغذی كافی از اتلاف تولید شیر جلوگیری  می نماید. استرس حرارتی اجتناب ناپذیر است، اما اثرات آن را در صورت مدیریت مطلوب تغذیه،  می توان به حداقل رساند.

کلمات کلیدی: استرس حرارتی، گاوهای شیری، بالانس جیره.

متن کامل (doc)





نوع مطلب : علوم دامی، 
برچسب ها :
پنجشنبه 21 تیر 1386 :: نویسنده : حامد فرجی آیگانی


درباره وبلاگ

برای حمایت از ما روی تبلیغات كلیك كنید
مدیر وبلاگ : حامد فرجی آیگانی
نظرسنجی
نظر شما در مورد این وبسایت چیست ؟








برچسبها
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :
Dictionary of Animal Science
مرکز پروژه های دانشجویی ایران